Ekerö

Vattenavstängning

Rapporterat: 03-05-2016 kl. 07:57
Plats: Vifärna
Status: Arbete avslutat

Tisdagen den 3 maj klockan 09:00-12:00 stänger vi för sista gången i underhållsarbetet av Vifärna vattenverk av vattnet till närliggande fastigheter.

Vattenavstängningen är den sista planerade avstängningen i det underhållsarbete som startade för två veckor sedan. Syftet är att minska antalet driftstörningar och förbättra kvaliteten på dricksvattnet i Vifärna. Om du kommer att vara hemma under vattenavstängningen rekommenderar vi att du i förväg tappar upp vatten för matlagning och dryck samt för att exempelvis kunna spola i toaletten.

Berörda hushåll har fått ett brev med information, och ett sms har skickats till de telefonnummer som finns registrerade på berörda fastigheter. 

Här hittar du mer information om vattenavstängningen

Efter en vattenavstängning

Underhållsarbetet kommer inte påverka dricksvattenkvaliteten, och någon kokningsrekommendation kommer inte att utlysas så länge arbetet går enligt planerat. Däremot kan missfärgningar i vattnet uppstå efter en avstängning. Du kan få bort detta genom att spola med kallvatten i kranen tills vattnet ser normalt ut. Missfärgat vatten beror ofta på luft i ledningarna eller rost som lossnar i ledningarna när vattentrycket förändras, vilket är helt ofarligt.