Vaxholm

Vattenläcka på Rindö

Rapporterat: 13-02-2017 kl. 12:53
Plats: Rindö
Status: Arbete avslutat

Uppdatering 19.50

Läckan är lagad och alla skall ha återfått vatten. Efter ett arbete kan missfärgat vatten uppkomma, det är inget farligt bara rost som lossnar från rören, spola i flera kranar i fastigheten tills vattnet blir klart. Är vattnet "vitt" så beror det på små vattenbubblor som försvinner när vattnet får stå stilla en liten stund. Om problemet kvarstår kontakta Roslagsvatten.

Tack för visad förståelse.


Uppdatering 17:00

Tappställe är upprättat på Cronhamns gata vid Gulfmacken. Läckan beräknas vara lagad ca: klockan 19:00.

Uppdatering 15.30
Vattenläckan är lokaliserad och repartionsarbete har påbörjats.

I nuläget är vi inte säkra på hur många fastigheter som påverkas av arbetet. Informationen här på hemsidan uppdateras löpande.

Missfärgat vatten 

Under och efter ett arbete i ledningsnätet kan det uppstå missfärgat vatten i ledningarna. För att få bort det kan du spola kallvatten i kranen i ca 15 minuter eller tills missfärgningen försvinner. 

Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet.

Tack för visad förståelse!

SMS-utskick

Ett sms har skickats till berörda hushåll. Om du inte får sms från oss kan det bero på att ditt telefonnummer inte är registrerat på fastigheten. Du kan enkelt kontrollera och redigera dina uppgifter i registret genom att klicka på länken nedanför.

Här kan du kontrollera/ändra dina uppgifter

Här kan du läsa mer om tjänsten

 


rapporterat 12:43 

Misstänkt vattenläcka på Rindö, Vaxholm. Läcksökning pågår.