Tappställe med dricksvatten för dig med egen brunn som sinat

Roslagsvatten har placerat ut tappställen med dricksvatten för dig med egen brunn som sinat. Glöm inte att ta med kärl att ta vatten i. Klicka på bilderna för att förstora.

 

Det kommunala dricksvatten som kommer ur kranen har bra hållbarhet. Cirka sex månader kan man förvara vatten om det står mörkt och svalare än rumstemperatur.

Förvara vatten i rena dunkar avsedda för dricksvatten eller i PET-flaskor. Undvik flaskor som det varit fruktjuice eller mjölk i eftersom det är svårt att får bort alla rester, hur mycket man än sköljer och då ger det näring till bakterier. Locket är den del som är svårast att rengöra och där bakterietillväxt vanligen startar.  Glasflaskor är tunga och kan gå sönder.

Använder du mindre dunkar eller PET-flaskor kan du stoppa några i frysen, men fyll då bara flaskorna till 3/4 och inte hela vägen upp. Hållbarheten på vattnet blir då mycket lång och de fungerar även som kylklampar som hjälper till att hålla låg temperatur i frysen under exempelvis längre strömavbrott.

 

Du som har kommunalt vatten är inte berörd av de låga grundvattennivåerna.

Frågor gällande sinade brunnar i Österåker hänvisas till Miljö och hälsa på Österåkers kommun och frågor gällande tappställena kan vi på Roslagsvatten svara på, 08-540 835 00.

Pumpstationen på Rödbosundsvägen/Trälhavsvägen

Bild
Karta på tappställe på Trälhavsvägen

 

 

Roslagskulla reningsverk  på  Skallbrovägen

Bild
Karta på tappställe på Skallbrovägen

 

 

Pumpstation på Össebyvägen/Mönstringsvägen

Bild
Karta på tappställe på Össebyvägen

 

 

 

Ljusterö torg

 

Bild
Karta på tappställe på Ljusterö torg

 

 

Linanäs reningsverk

Bild
Karta på tappställe på linanäs

 

 

 

Hyvelgatan, vid Knivsta Maskin & Mek

Bild
Karta på tappställe på Hyvelgatan

 

 Kapellvägen, nära stationen

Bild
Karta på tappställe på Kapellvägen