Så här kan du hjälpa oss i virustider

Just nu är det viktigare än någonsin att vi hjälps åt att säkerställa att våra samhällsviktiga verksamheter kan fortsätta bedriva sin verksamhet. Roslagsvatten är ett bolag som har ett sådant uppdrag genom sitt ansvar att hantera dricksvatten som är klassat som livsmedel, avloppshantering – samt avfallshantering. Du kan hjälpa till genom att göra dessa enkla saker:

1. Se till att dina sopor är korrekt förpackat i påsar och förslut med dubbelknut innan du kastar det i sopkärlet. Detta skyddar dina sophämtare och de som ska hantera avfallet därefter. Det gäller förstås särskilt om någon i hushållet är sjuk, men det är en bra regel att hålla sig till alla dagar.

2. Ställ inga soppåsar bredvid sopkärlet. Det lockar fåglar och skadedjur som sprider ut innehållet och sophämtare riskerar utsättas för direktkontakt med avfallet.

3. Begränsa dina besök till återvinningscentralen. Håll avstånd inne på anläggningen och låt barn vänta kvar i bilen.

4. Spola inte ner annat papper än toalettpapper i toaletten (och det som passerar genom kroppen). Annat papper kan nämligen orsaka stopp i våra pumpstationer och därmed tas dyrbar tid från oss, tid som vi kan använda till att säkra andra delar av vår verksamhet.

5. Slutligen. Tvätta händerna. Vi leverar vattnet. Du står för tvålen. Tillsammans gör vi skillnad.

 

I en rapport från WHO och Unicef, 3 mars 2020, "Water, sanitation, hygiene and waste management for COVID-19" framgår att det för närvarande inte finns några bevis för att COVID-19 viruset överlever i dricksvatten eller avloppsvatten

Mer information finns här

 

Tack!