Frågor och svar

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vattenkiosker

Nu installerar Roslagsvatten fler vattenkiosker i Österåker, Vaxholm och Ekerö. En vattenkiosk är precis som det låter - ett ställe där du köper vatten. Vattenkiosken finns till för exempelvis räddningstjänsten, spol- och tankbilar och andra som behöver en större mängd vatten snabbt. Med andra ord kan du inte fylla din vattenflaska när du är ute på en joggingtur.

Det är så kallat tekniskt vatten och inte dricksvatten som man köper när man använder sig av en vattenkiosk.  Vattenkioskerna installeras för att skydda dricksvattnet i det kommunala ledningsnätet. Kioskerna har en backventil installerad så att inget otillåtet kan komma in i ledningsnätet, samtidigt som den mäter allt vatten som tas ur ledningsnätet.

-Vi håller på att installera vattenkiosker i samtliga kommuner som vi arbetar med. Målsättningen är att ha minst två vattenkiosker installerade per kommun, som är Vaxholm, Vallentuna, Knivsta och Ekerö, innan årsskiftet, säger Staffan Björk, enhetschef ledningsnät på Roslagsvatten.

I och med att vattenkioskerna tas i bruk så upphör möjligheten att ta vatten från brand- och spolposterna på det allmänna ledningsnätet. Räddningstjänsten har givetvis fortfarande tillgång till brand- och spolposterna. Som företagare kan du beställa en nyckel för att öppna vattenkiosken genom att fylla i en ansökan om nyckel till vattenkiosk. För att få åtkomst till kiosken måste du registrera ditt företag och kvittera ut en nyckel. Som företag kan du ha flera registrerade nycklar och ansökan om registrering ska ske minst två veckor innan ditt företag behöver vattnet.

Läs mer under menyfliken Kundservice

Roslagsvatten har idag fem vattenkiosker och fler är på väg:

Österåker Skärgårdsstadsvägen 8-10/Idsättratorpsvägen, Skärgårdsstad
Österåker Näsvägen 25, vid Brandstationen
Österåker Nantesvägen 74, Svinninge
   
Vaxholm Storäng/Engarns koloniområde
   
Ekerö Träkvista idrottsplats