Frågor och svar

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Grundvatten i kranen under begränsad tid

Under vecka 18 till och med vecka 27 kommer du som är ansluten till kommunalt vatten i Knivsta kommun att delvis få dricksvatten från grundvatten istället för enbart vatten från Mälaren. Grundvatten har en hög kvalitet men en annan teknisk sammansättning.

Du kommer antagligen inte att märka någon skillnad, mer än att det kan komma att uppstå kalkutfällningar i disk- och tvättmaskiner samt vattenkokare. Eventuellt kan det även uppstå kalkfläckar på lufttorkad disk.

Anledningen till den tillfälliga förändringen beror på att Norrvatten, som levererar dricksvattnet, kommer att utföra ett arbete som ska öka kapaciteten för reservvatten i framtiden.

Vattnet som i vanliga fall tas från Mälaren och renas på Görvälnverket är mjukt, medans grundvattnet klassas som hårt. Detta innebär i sin tur att vattnet innehåller relativt höga halter av kalcium och magnesium och har en högre salthalt. Hårdhetsgraden på vattnet är 15dH, jämförs med 5-6 dH för Mälarvattnet.

Vatten från grundvattenverket kommer att levereras under två månader, med start den första veckan i maj. Under hela perioden kommer grundvattnet i olika grad blandas med det vanliga dricksvattnet från Mälaren.

Vi hoppas att detta inte ställer till besvär för dig och tackar för ditt tålamod. Om du har några frågor, kontakta gärna vår kundservice på telefon 08-540 835 42 alternativt skicka ett mejl till knivsta-va@roslagsvatten.se

Vid frågor kontakta kundservice 08-540 835 42

Frågor och svar om grundvatten

Om Märsta grundvattenverk