Frågor och svar

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Grundvatten i kranen vecka 14

Under vecka 14 kommer abonnenter i Knivsta att få ett annat dricksvatten än i vanliga fall. Det beror på att Norrvatten, som levererar dricksvattnet, i samband med inkopplingsarbeten längs väg 267, Stäketleden, behöver stänga av huvudvattenledningen mot Sigtuna och Knivsta kommuner. Arbetena sker på grund av Trafikverkets projekt för breddning av Stäketleden. För att abonnenterna inte ska vara utan vatten kommer Norrvatten istället att leverera vatten från Märsta grundvattenverk.

Istället för ytvatten från Mälaren, som är mjukt och levereras från Görvälnverket, kommer grundvatten att levereras. Grundvattnet har en mycket hög kvalitet men en annan teknisk sammansättning än ytvattnet. Det klassas om hårt, vilket betyder att det innehåller relativt höga halter av kalcium och magnesium och har en högre salthalt. Hårdhetsgraden på vattnet är 15dH, jämförs med 5-6 dH för Mälarvattnet.

Grundvattenverket kommer att leverera vatten från måndag den 1 april till torsdag 4 april. Du kanske inte märker av förändringen av vattnet förrän efter några dagar eftersom det tar tid för vattnet att komma ut i ledningarna.

Vanliga konsumenter kommer troligen inte märka skillnaden i vattenkvalitet. Möjlighet kan det uppstå kalkutfällningar i disk- och tvättmaskiner samt vattenkokare. Eventuellt kan det även uppstå kalkfläckar på lufttorkad disk.

Här får du svar på frågor om förändringen

Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta vår kundservice på 08-540 835 42

Läs mer på www.norrvatten.se