Frågor och svar

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Automationstekniker

Anställningsform: 
Heltid, tillsvidareanställning
Ort: 
Åkersberga
Sista ansökningsdatum: 
tisdag, juni 25, 2019

Har du kunskap inom elinstallationer samt ett intresse för att utvecklas inom programmering och automation? Nu behöver vi på Roslagsvatten utöka vårt team och söker dig som vill arbeta som automationstekniker! Vill du växa tillsammans med oss?

 

Arbetsgivare Roslagsvatten
Region Stockholms län
Bransch Installation, drift, underhåll, Tekniskt arbete
Sista ansökningsdag 2019-06-25

 

Arbetsuppgifter

Som automationstekniker kommer du att arbeta med varierande uppgifter inom el- och automation vid våra olika anläggningar. Du kommer att kombinera praktiskt underhållsarbete med utvecklingsarbete i våra styr- och övervakningssystem. I rollen kommer du ha flera olika kontaktytor, bland annat med Systemutvecklingsgruppen i frågor som berör utvecklingsarbete. 

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat: 

 • Utföra felsökning, förebyggande och avhjälpande underhåll inom el, styr/regler, tele/data, i automationsanläggningar med tillhörande komponenter
 • Avhjälpa driftsstörningar enligt arbetsorder samt återrapportera i ärendehanteringssystemet
 • Konstruera, installera och utföra driftsättning utav automationsanläggningar
 • Arbeta med vårt styr- och övervakningssystem samt utbilda kollegor för ökad kunskap om automation
 • Ansvara för att eldokumentation uppdateras 

Du kan komma att ingå i Roslagsvattens beredskapsorganisation.

Vem är du 

Din bakgrund kan variera men vi ser att du som söker har kunskap inom elinstallationer och vill utvecklas inom styr- och reglerteknik. Dina datorkunskaper är mycket goda och du har ett intresse för programmering. Har du kommit i kontakt med PLC-programmering och har erfarenhet av CAD-ritning ser vi det som ett plus. Har du tidigare erfarenhet inom VA är det meriterande. Din svenska är mycket god i såväl tal som skrift och din engelska är god. Du har körkort för personbil. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din vilja att utvecklas! Som person är du lösningsorienterad och har ett säkerhetstänk. Du är engagerad och driven, kan arbeta självständigt men fungerar även väl som en del i ett team. Din sociala kompetens är god och du har ett serviceinriktat förhållningssätt gentemot dina arbetskamrater.

Övrig information

Tjänsten är på heltid med tillsvidareanställning. Du utgår från Margretelunds reningsverk i Åkersberga.

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Dock senast den 25 juni 2019.

Vid eventuella frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sandra Sjöberg, tel: 018-4707103. 

Fackligt ombud för Kommunal, Klas Rutström, nås på telefon 08-540 835 38 alternativt e-post: klas.rutstrom@roslagsvatten.se
Fackligt ombud för Vision, Rose-Marie Gauffin, nås på telefon 08-540 835 24, alternativt e-post: rose-marie.gauffin@roslagsvatten.se

Roslagsvatten har alltid stått för förändring och utveckling och verksamheten har vuxit kraftigt de senaste tio åren. Roslagsvattens ägarkommuner tillhör de mest framgångsrika och expansiva i landet vilket kräver stora investeringar i vatten, avloppsanläggningar och infrastruktur. Att arbeta på Roslagsvatten innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Dessutom får du trevliga kollegor som är stolta över att arbeta med det samhällsuppbyggande uppdrag som företaget har. Ta chansen att göra skillnad tillsammans! Att arbeta med oss innebär en möjlighet att utveckla och vårda livets viktigaste byggstenar – vårt vatten och vårt kretslopp.

Krav

 • Kunskap inom elinstallationer
 • Mycket goda datorkunskaper
 • B-körkort 
 • Mycket god svenska och god engelska

Meriterande

 • Erfarenhet av PLC-programmering samt CAD-ritning
 • Erfarenhet inom VA