Frågor och svar

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Byggledare inom väg och vatten

Anställningsform: 
Tillsvidare
Ort: 
Åkersberga

Roslagsvatten består idag av ca 140 medarbetare och kännetecknas av en familjär kultur och en stolthet över att vara med och bidra till samhällsnytta. På Roslagsvatten eftersträvar vi framåtanda, innovation och miljömedvetenhet i kombination med flexibilitet och balans i livet. Som byggledare utgår du från huvudkontoret i Åkersberga med nära anslutning till Roslagsbanan.

Arbetsgivare Roslagsvatten
Region Uppsala län, Stockholms län
Bransch Bygg och anläggning 

Om tjänsten

Projektkontoret har vuxit och utvecklats de senaste åren och nästa steg för oss är att förstärka vår kompetens inom byggledning. Eftersom rollen är ny har du stora möjligheter att vara med och påverka verksamheten genom att strukturera och utveckla hur vi arbetar med byggledning. Roslagsvatten står inför många spännande projekt framöver och kommer att behöva utöka byggledarfunktionen ytterligare, vilket innebär att du som erfaren byggledare kommer att spela en viktig roll i att introducera och handleda nya medarbetare inom området.

Som byggledare på Roslagsvatten har du ett nära samarbete med våra interna projektledare och ansvarar för att kontrollera och följa upp tid, budget och kvalitet, kontrollera leverans mot bygghandling, granska och kontrollera mängdreglering och hantera ÄTOR. Du ansvarar också för en löpande strukturerad dokumentation av projektets byggfas.

Roslagsvattens projektportfölj innehåller olika sorters VA-projekt som till exempel nybyggnation av ett stort avloppsreningsverk i Åkersberga, eller upprustning av ledningsnät, pumpstationer eller vattentorn. Vi driver även projekt i samarbete med våra ägarkommuner som förutom VA även innefattar utbyggnad av lokalgator samt förläggning av el och fiber.

Byggledaren ansvarar för kontakt och kommunikation med aktuell entreprenör men för också Roslagvattens och projektets talan med olika externa intressenter, som till exempel berörda fastighetsägare och föreningar. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet som byggledare är utvecklande, omväxlande och rörligt eftersom du får möjlighet att arbeta med många olika projekt i våra fem ägarkommuner.

Om dig

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av byggledning inom väg och vatten. Akademisk utbildning är meriterande men inget krav.

Som person är du ansvarstagande, tydlig och inte rädd för att kliva fram. Du har viljan att driva på och leverera, förmåga att förutse problem innan de inträffar, hitta alternativa lösningar och att dokumentera händelser samt överenskommelser. Du har de byggtekniska kunskaperna som krävs men du har även förmåga att lösa problem, följa upp leveranser och bidra till att det tas fram nya förslag och planer när förutsättningar förändras.

Roslagsvatten erbjuder

Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en arbetsplats som genomsyras av ett öppet arbetsklimat och starkt engagemang. Idag består Roslagsvatten av cirka 160 medarbetare och kännetecknas av en familjär kultur och en stolthet över att vara med och bidra till samhällsnytta. På Roslagsvatten eftersträvar vi framåtanda, innovation och miljömedvetenhet i kombination med flexibilitet och balans i livet. Som byggledare utgår du från huvudkontoret i Åkersberga med nära anslutning till Roslagsbanan.

Är du intresserad av tjänsten välkommen att kontakta, Daniel Holmberg, chef för projektkontoret, e-post: daniel.holmberg@roslagsvatten.se

Fackliga representanter för Saco:

Carina Asp, telefon: 08-540 835 07, e-post: carina.asp@roslagsvatten.se

Caroline Lundberg, telefon: 08-540 835 74. E-post: caroline.lundberg@roslagsvatten.se

Krav

  • Flera års praktisk erfarenhet som byggledare eller liknande tjänst.
  • Körkort B
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Meriterande

  • Högskoleingenjör med inriktning väg- och vatten eller motsvarande arbetslivserfarenhet/utbildning