Frågor och svar

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Arkivarie

Anställningsform: 
Tillsvidare
Ort: 
Åkersberga
Sista ansökningsdatum: 
söndag, augusti 9, 2020

Roslagsvatten har det senaste året initierat flera utvecklingsprojekt inom området informationshantering och söker nu en arkivarie med stort engagemang och intresse för att ta vid det påbörjade arbetet.

Om rollen 

Roslagsvatten har det senaste året initierat flera utvecklingsprojekt inom området informationshantering och söker nu en arkivarie med stort engagemang och intresse för att ta vid det påbörjade arbetet. Idag finns bland annat en framtagen arkivbeskrivning, dokumenthanteringsplan och klassificeringsstrukturrutiner för ärende- och dokumenthantering som på sikt kommer vidareutvecklas i samband med införande av nya system. Då detta är en ny funktion på Roslagsvatten vill vi betona vikten av att du deltar i arbetet med att forma både din roll likväl som organisationens processer, rutiner och arbetssätt.  

I stora drag tänker vi oss att arkivarien deltar i Roslagsvattens informationshanteringsarbete med ansvar för att arkiv- och dokumenthantering tillgodoser både lagstiftningens krav och verksamhetens behov. Rollen har ett operativt fokus innefattande förvaltning och utveckling av styrdokument inom områdetgenomförande av gallringsutredningar samt ansvar för organisationens fysiska och på sikt även digitala arkiv. Du utgör en central roll i arbetet med ärendehantering i form av registrering, utbildning och rådgivning till informationsägare samt framtagning och utveckling av rutiner. Som arkivarie har du även ansvar för hantering och utlämning av allmänna handlingar samt sekretessbedömningar.  

Kvalifikationer 

  • Relevant examen från högskola eller universitet (180 hp) varav minst 60 hp inom arkiv- och informationsvetenskap 
  • 3-5 års erfarenhet som arkivarie inom offentlig verksamhet 
  • Dokumenterad erfarenhet av arbete med fysiska och digitala arkiv 
  • Dokumenterad erfarenhet av gallringsutredningar 
  • Dokumenterad erfarenhet av att utveckla rutiner och policys för informationshantering  
  • Goda IT-kunskaper 

Meriterande 

  • Dokumenterad erfarenhet av att utbilda informationsägare/handläggare inom området arkiv-, informations- och ärendehantering 
  • Projektledning 
  • Erfarenhet av att arbeta i organisationer under förändring 

Egenskaper 

För att trivas i rollen behöver du känna dig trygg med att arbeta i en föränderlig miljö, Roslagsvatten har högt uppsatta verksamhetsmål där utveckling står i fokus. Du visar på ett tydligt engagemang i din roll med god förmåga att självständigt driva frågor inom ditt område, stora som små. Du arbetar i en bred variation av arbetsuppgifter där flexibilitet och god förmåga att prioritera är viktiga egenskaper. Du kommer stötta och samarbeta med flera olika funktioner och därför värdesätter vi också din förmåga att vara nyfiken och lyhörd inför de möjligheter och utmaningar som finns. Vidare arbetar du strukturerat och metodiskt och värnar om noggrannhet och kvalitet i din leverans.  

Om Roslagsvatten 

Som vi ser det, har vi på Roslagsvatten ett stort och viktigt uppdrag.  Idag distribuerar vi dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för insamling av hushållsavfall samt driver återvinningscentraler i några av de mest expansiva kommunerna i Stockholm- och Uppsalaområdet. Vi erbjuder även kundservicetjänster inom avfall och VA för kommuner. Roslagsvatten är ett kommunägt bolag med ca 140 trevliga, nyfikna och kompetenta medarbetare. Huvudkontoret ligger i Åkersberga. 

Ansökan 

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Placering: Sågvägen 2, Åkersberga 

Anställning: Heltid. Tillsvidare med tillämpning av sex månaders provanställning 

Sista ansökningsdag: 7 juli 2020  

Säkerhetsprövning med registerkontroll kan komma att genomföras före en anställning. 

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Med tanke på att vi närmar oss sommar och semestertider kommer denna rekryteringsprocess påbörjas nu där urval och 1:a intervjuer pågår till och med vecka 28. Återkoppling och information om status i processen kommuniceras löpande, dock senast vecka 29.  

Kandidater som går vidare i rekryteringsprocessen kommer bokas in för 2:a intervju med start vecka 34.  

Denna rekrytering sker i ett samarbete mellan Roslagsvatten och WE:SOURCE. För frågor om tjänsten, vänligen kontakta ansvarig rekryterare, Amanda Johansson. 
Amanda@we-source.se 0760 51 00 16 

Fackliga företrädare
Vision: Rose-Marie Gauffin, tel. 08-540 835 24,
rose-marie.gauffin@roslagsvatten.se
Saco: Carina Asp, tel. 08-540 835 07, 
carina.asp@roslagsvatten.se
Saco: Caroline Lundberg, tel. 08-540 835 74, 
caroline.lundberg@roslagsvatten.se