Frågor och svar

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Projektledare VA - Stora projekt

Anställningsform: 
Tillsvidare
Ort: 
Åkersberga
Sista ansökningsdatum: 
söndag, april 18, 2021

Vill du arbeta med stora och spännande projekt de kommande åren? Vill du dessutom göra en viktig insats för miljö- och samhällsutveckling i ditt arbete? Då kan detta vara jobbet för dig!

Rollen

Roslagsvatten söker nu en senior projektledare som vill leda och driva något av våra stora ledningsnätsprojekt i 100-500 miljonersklassen.

Våra kommuner växer och utvecklas i hög takt, för att möta morgondagens behov startas nu ett flertal stora och utmanande VA-projekt. Projekten är olika till sin karaktär och innefattar spill- och dricksvatten, land- och sjöledningar samt pumpstationer.

Som projektledare på Roslagsvatten har du en ledarroll med fullt ansvar och mandat att leda och driva projekt inom projektbeställningens ramar, med syfte att nå projektets uppsatta mål. Vi arbetar med en projektmodell anpassad för vår verksamhet vilket ger oss förutsättningar att på ett tydligt och strukturerat sätt driva och följa upp våra projekt.

Du ansvarar för planering, budget och tidplan för dina projekt och leder projekten genom de olika faserna från start till mål, vilket bland annat kan innefatta utredning, projektering, byggnation och driftsättning. I arbetet har du stöd från den egna organisationen där det bl.a. finns projektörer, byggledare, markförhandlare och entreprenadupphandlare. Men även externt stöd tas in i projekten då detta är nödvändigt. Du har givetvis även många andra kontakter med tex myndigheter, konsulter, entreprenörer, fastighetsägare etc.

Vi erbjuder dig en mycket ansvarsfull, utmanande och spännande roll med stora och komplexa projekt i våra fem ägarkommuner.

Den vi söker

Vi söker dig som vill jobba för samhällsnyttan och samtidigt utveckla dig själv och dina kollegor. Vi på Roslagsvatten tror på att samarbetet och individens egen drivkraft ska ta oss framåt. Som projektledare har du många kontaktytor både externt och internt, vilket ställer höga krav på social kompetens och kommunikationsförmåga.

Du har goda tekniska kunskaper inom VA-ledningsteknik och är sannolikt civilingenjör inom Väg- och Vattenbyggnad eller har liknande teknisk utbildning.

Du har många års erfarenhet av entreprenader inom VA-området och har varit projektledare för större ledningsnätsprojekt.

Du har förmåga att förutse problem innan de inträffar, hitta alternativa lösningar och att dokumentera händelser samt överenskommelser. Du har de tekniska kunskaperna som krävs och förmågan att bidra till att det tas fram nya förslag och planer när förutsättningar förändras.

Som projektledare i vår organisation har du en ledarroll som innebär ett stort ansvar. Våra ledare förväntas motivera och skapa förutsättningar genom tydliga mål och kravställningar, vilket förutsätter ett väl fungerande informationsutbyte och ett strukturerat arbetssätt.

Kvalifikationer

  • Teknisk högskoleutbildning inom väg/vatten/miljö eller motsvarande relevant utbildning/erfarenhet
  • Flerårig erfarenhet av att leda större ledningsnätsprojekt inom VA
  • B-körkort
  • Goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift

Meriterande

  • Kunskaper inom entreprenadjuridik
  • Förhandlingsvana
  • Erfarenhet av byggledning

Om Roslagsvatten

Proaktivt, resultatinriktat, hållbart och med integritet

Roslagsvatten distribuerar dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för insamling av hushållsavfall samt driver återvinningscentraler i några av de mest expansiva kommunerna i Stockholm- och Uppsalaområdet.

Som vi ser det har vi på Roslagsvatten ett stort och viktigt uppdrag, vilket också avspeglas i vår vision - "Vi möjliggör hållbara samhällen".

Vår ambitionsnivå är hög. Vårt mål är att inom 5 år vara topp 5 bland landets VA-bolag och vi medarbetare är nyckeln för att vi ska nå dit.  Att arbeta resultatinriktat, proaktivt, ha hållbarhet med oss i våra beslut och göra det vi gör med integritet är vår strategi och våra medarbetares vilja och engagemang utgör grunden för vår gemensamma framgång.

Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en arbetsplats som genomsyras av öppet arbetsklimat och starkt engagemang. Vi är idag ca 170 medarbetare och kännetecknas av en familjär kultur och en stolthet över att vara med och bidra till samhällsnyttan. På Roslagsvatten eftersträvar vi utveckling, innovation och miljömedvetenhet i kombination med flexibilitet och balans i livet.

Att arbeta med oss innebär en möjlighet att utveckla och vårda livets viktigaste byggstenar – vårt vatten och vårt kretslopp. 

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.  Rollen utgår från Roslagsvattens huvudkontor i Åkersberga. Sista ansökningsdag är 2021-03-28.

Tjänsten omfattas av säkerhetsklassning och registerkontroll kommer att genomföras i samband med anställning. 

Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Carl Isaksson på carl.i@upgraded.se alternativt 072-2198700. För frågor om tjänsten finns rekryterande chef Daniel Holmberg tillgänglig på daniel.holmberg@roslagsvatten.se

Facklig företrädare för SACO, Carina Asp, nås på 08-54083507 alt. carina.asp@roslagsvatten.se.

Facklig företrädare för Vision, Patric Federley, nås på 08-54083525 alt. patric@roslagsvatten.se.

Välkommen med din ansökan!