Bild på brygga med rep

Dricksvatten

Om vattnet stängs av

Om det inte kommer något vatten när du öppnar kranen, kan det bero på att vattnet är tillfälligt avstängt - antingen i fastigheten eller ute vid gatan. Om vattnet är avstängt ute vid gatan kan det bero på att vi lagar en akut vattenläcka eller gör en planerad förbättring av en ledning.

Du hittar alltid information om avstängningar under rubriken driftinformation på vår startsida. Vid planerade vattenavstängningar får du ett sms till de/det mobiltelefonabonnemang som finns registrerade på din fastighet innan.

Vid akuta läckor skickar vi också ett sms till våra kunder som är anslutna till vår sms-tjänst.

Att tänka på innan vattnet stängs av

  • Tappa upp vatten för att kunna dricka och spola toaletten.
  • Se till att alla vattenkranar är stängda.
  • Stäng av disk- och tvättmaskiner.

Om du har du frågor är du välkommen att ringa till vår kundservice.

Ledningsnätet växer och vi ser till att du som är kund har en säker och trygg leverans av vatten och avlopp. Vi tackar för tålamodet när våra ledningsarbeten påverkar ditt område. Kika gärna under Driftinformation på startsidan om du vill veta när och var vi utför jobb på ledningarna. Vi uppdaterar informationen dygnet runt. Observera att tiderna som står där är uppskattningar. Vi lovar att göra vårt allra bästa för att det ska bli så lite för driftstörningar som möjligt.

Få ett SMS när vattnet stängs av

Vi stänger av vattnet när vi behöver förbättra vattenledningarna eller laga en läcka. Vi vet att uteblivet vatten kan ställa till det i vardagen. Därför skickar vi ett sms till dig så att du vet när vattnet stängs av. Med hjälp av digitala kartor och GIS, ringar vi in de männsikor vi vill nå. Vi skickar sms till dig som har en mobiltelefon registrerad på en fastighet och är över 16 år.

Finns ditt nummer med?

Om du har ett oregistrerat kontantkort eller om ditt mobilnummer är registrerat på din arbetsgivare, så får du inte våra sms automatisk. Du är då välkommen att registrera ditt telefonnummer.

Kontrollera och registrera ditt telefonnummer här

Registret används bara för att informera om driftstörningar. De personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i enlighet med GDPR. Det går inte att besvara de sms vi skickar.

Dela sidan via e-post