Frågor och svar

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Brännbackens ÅVC

Öppettider: Idag 10.00 - 19.00

Tack Österåker! 93 259 burkar och flaskor får nu nytt liv

I september installerades Panta Express på Brännbackens återvinningscentral. Sedan dess har pantandet ökat stadigt och gått från 28 072 burkar och flaskor till 65 187 i oktober– en ökning med 132 procent.

  • Vi inledde samarbetet för att vi ville erbjuda en bättre service till våra kunder i Österåkers kommun. Det är smidigt att kunna panta om man ändå åker till Brännbackens återvinningscentral för att lämna ifrån sig annat, säger Peter Nyström, avfalls- och miljölogistikchef. Att panta i en Panta Express-maskin går ju mycket snabbt dessutom. Du häller i allt på en och samma gång och maskinen sorterar åt dig, vilket i slutänden innebär att du sparar ytterligare tid.

När du pantar i Panta Express kan du som kund välja att få pengar eller att de pengar som panten genererar, går till välgörande ändamål. Sedan starten i september har 16 367 kronor donerats till de två organisationerna. Mellan den 15 november till den 15 december har Roslagsvatten valt att samarbeta helt och hållet med Musikhjälpen. I år är temat för Musikhjälpen ”Sex är inte ett vapen”.

  • Musikhjälpen har ett behjärtansvärt tema i år som vi ville stödja fullt ut. Efter den 15 december återgår vi till att man som kund kan donera pengarna från sin pant till antingen Rädda Barnen eller Håll Sverige Rent, avslutar Peter Nyström.

Bild på pantburkar