Frågor och svar

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Brännbackens ÅVC

Öppettider: Idag Stängt

Producentansvar

Alla som tillverkar, importerar eller säljer förpackningar, returpapper, däck, elavfall och bilar, ska ansvara och betala för återvinningen och hanteringen av de förbrukad produkterna. För att klara detta, har producenterna bildat branschbolag som administrerar insamling och återvinning.

Förpacknings- och tidningsinsamlingen

Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) har till uppgift att se till att förpackningar och tidningar i Sverige samlas in och återvinns. De ägs av de fyra materialbolagen Plastkretsen, MetallKretsen, Returkartong och Pressretur. Dessutom finns Svensk GlasÅtervinning med genom ett avtalat samarbete.

FTI ansvarar för återvinningsstationerna runt om i landet där vi kan lämna förbrukade förpackningar och tidningar. Uppdraget att sköta dem har lagts ut på entreprenad. Vill du veta mer eller har synpunkter på hur återvinningsstationerna sköts, gå till www.ftiab.se

El-Kretsen

El-Kretsen är ett bolag bildat av tillverkare, importörer och återförsäljare av elektriska och elektroniska produkter för att hantera insamlingen och återvinningen av uttjänta elprodukter. Läs mer på www.el-kretsen.se

BIL Producentansvar Sverige

BIL Producentansvar Sverige, som ägs av biltillverkare och importörer i Sverige, har byggt upp ett nätverk av auktoriserade demonterare (skrotare) över hela landet som arbetar med återvinning av uttjänta bilar.

Läs mer på www.bilsweden.se

Svensk däckåtervinning

Svensk däckåtervinning är bildat av tillverkare, importörer och återförsäljare av däck, för att hantera insamling och återvinning. Uttjänta däck lämnas till närmaste återförsäljare som har skyldighet att ta emot dem.

Fälgar lämnas på återvinningscentralerna.

Läs mer på www.sdab.se