Ska du flytta?

Om du ska flytta anmäler du ägarbyte om du har kommunalt vatten/avlopp och/eller avfallsabonnemang. Använd vår blankett det är samma blankett för både vatten/avlopp och avfall.

OBS: Du som har kommunalt vatten/avlopp kan inte föranmäla ägarbytet då vi behöver få in en slutavläsning av vattenmätaren från tillträdesdagen.

Det är säljarens ansvar att anmäla ägarbyte till oss och anmälan ska senast sändas till oss en vecka efter avflyttning.
Fram till dess att ägarbytet anmäls är det du som säljare som är betalningsansvarig för vatten- och renhållningsabonnemanget.
Detta förfarande gäller alltså inte bara vatten och avlopp utan även ditt renhållningsabonnemang om du bor i Österåker, Vaxholm eller Ekerö. När en köpare tar över fastigheten från tidigare ägare så tar man även över deras renhållningsabonnemang.

Anmälan av ägarbyte kan göras på två olika sätt:

1. Fyll i en flyttanmälan samma dag som du lämnar över huset till den nya ägaren.  

2. Logga in på mina sidor med bank-ID: Roslagsvatten Mina Sidor Där fyller du i alla uppgifter.

3. Du som har vattenmätare ska läsa av vattenmätaren på flyttdagen och ange förbrukningen i anmälan.

4. Ett bekräftelsemail/sms skickas till köparen för godkännande efter att du som säljare fyllt i uppgifterna.

1. Blanketten hittar du på vår hemsida under Självservice . På blankettsidan kan du söka fram blanketten som heter (Anmälan om ägarbyte/Ny kund VA och avfall) Det går bra att fylla i den från din dator, spara ned den och maila in den till: info@roslagsvatten.se.

2. OBS. Anmälan om ägarbyte/Ny kund ska skrivas under av både säljaren och köparen.

Du behöver inte skicka in blanketter för både avfall och vatten och avlopp. Det räcker med en. Alla abonnemang du har hos oss flyttas över till den nye ägaren.

När flyttanmälan kommer in till oss skickar vi en så kallad flyttfaktura till dig. Det är din slutgiltiga faktura och avtalet med oss är därmed avslutat. En trevlig gest mot köparen är att du gör rent sopkärlen. För dig med enskilt avlopp är det också bra om du beställer en slamtömning.

Du som är ny ägare. Om antalet tömningar eller storleken på sopkärlet inte passar för dig kan du maila eller ringa till oss för att ändra ditt abonnemang. 

GDPR
För oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna och transparenta med hur vi tar hand om den information vi har om dig. Läs dataskyddsförordningen här.