Frågor och svar

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Godkända vattenprover

  • Rapporterat: 2017-08-06 18:32
  • Plats: Färingsö
  • Status: Arbete avslutat
  • Beräknat slutdatum: 2017-08-11 15:30
  • Kontakt:

Uppdatering 11/8

Vi har nu fått godkända vattenprover. Vattnet kan nu användas som vanligt.
Tack för visad förståelse


Uppdatering 10/8

Vattenproverna som vi fått är tyvärr inte godkända, därför spolar vi ledningar och har tagit nya vattenprover. Vi inväntar svar på dessa prover. Vi rekommenderar fortsatt kokning av vatten till mat och dryck. Det räcker med att värma vattnet tills det kokar för att bakterierna ska dö.

Tack ert tålamod och förståelseUppdatering 8/8 10.00

Vi inväntar fortfarande provsvar och rekommenderar fortsatt kokning av vatten för mat och dryck i områdena; Apelvägen i Stenhamra, Degerby, Skå industriområde samt Svartsjö.

Tack för visad förståelse.


Uppdatering 7/8 kl 11.00

Vattenprover är skickade för analys, tills dess att vi fått godkända provsvar rekommenderar vi fortsatt att koka vatten till mat och dryck för er som drabbades av avbrottet. Provsvar får vi inom 3 dagar efter att de inkommit till laboratoriet.


Lördagen den 5 augusti inträffade en större vattenläcka på Färingsö. Läckan drabbade främst fastigheter på Apelvägen i Stenhamra, Degerby, Skå industriområde samt Svartsjö. Läckan är nu reparerad och vattnet är tillbaka men det kan finnas en risk för att bakterier kommit in i ledningen.

Då det finns en risk att vattnet kan vara förorenat rekommenderar vi alla i området att koka vattnet innan det används för exempelvis matlagning, dryck och tandborstning. Det räcker med att värma vattnet tills det kokar för att bakterierna ska dö. Vattenprover sänds till certifierat laboratorium och rekommendationen att koka vattnet kvarstår tills vi fått tillbaka godkända provsvar.

Rekommendationen att koka vattnet gäller bara fastigheter som drabbats av avbrottet och tills provsvar kommit och vi återkommer med mer information.

Efter ett arbete kan det uppstå missfärgat vatten i ledningarna. För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet.

Vi beklagar störningen och tackar för er förståelse.

SMS-utskick

Ett sms har skickats till berörda hushåll. Om du inte får sms från oss kan det bero på att ditt telefonnummer inte är registrerat på fastigheten. Du kan enkelt kontrollera och redigera dina uppgifter i registret genom att klicka på länken nedanför.

Här kan du kontrollera/ändra dina uppgifter

Här kan du läsa mer om tjänsten

Följ arbetet

2017-08-11 15:53
Arbete avslutat