Vaxholm

Normalt vattentryck i Vaxholm. Missfärgat vatten kan förekomma. Klicka här

Rapporterat: 08-10-2017 kl. 08:49
Plats: Vattenläcka på Kulladalsvägen, drabbade högt belägna hushåll på Vaxön och Bogesund
Status: Arbete avslutat

Lördag 2017-10-14

Provsvaren från den del av ledningen som lagades tidigare i veckan är klara och visar att vattnet är godkänt. Därmed kan vi ta den delen i drift igen och trycket i ledningarna i Vaxholm kommer återgå till normalt. Vi beklagar det besvär det tidigare låga trycket har medför för högt belägna fastigheter.

Efter arbetet

Efter ett arbete kan det uppstå missfärgat vatten i ledningarna. För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet.

 

Fredag 2017-10-13

Vattenproverna håller på att analyseras på laboratoriet. Vi hoppas få svar på proverna så fort som möjligt.

Tack för visad förståelse.


Onsdag 2017-10-11

Vissa fastigheter har fortfarand lågt vattentryck och så kommer det tyvärr att vara några dagar.

För er som inte kan använda duschar hemma så ha kommunen öppnat för möjlighet till dusch på Campus Vaxholm.

Tappstället vid infarten till Norrakullavägen från Stockholmsvägen är åter uppsatt.

Läs mer på kommunens hemsida: https://www.vaxholm.se/externwebb-startsida/arkiv/visas-pa-startsidan/n…

 


Tisdag 2017-10-10 16:00

Läckan är nu lagad men vi måste invänta provsvar från den del av ledningen som lagades innan vi kan ta den delen i drift. Det innebär att trycket fortsatt kommer att vara lågt i högt belägna fastigheter.

Provsvar på dessa prover beräknas komma måndag 16/10.

Vi beklagar de besvär detta medför.


Tisdag 2017-10-10 15:15

Nu har vi fått gokända svar på vattenproverna och kan därmed släppa på kokningrekommendationen.

Reparationsarbetet är dock inte klart utan fortsätter.

Tack för visad förståelse

Efter arbetet

Det kan fortfarande uppstå missfärgat vatten i ledningarna. För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet.

 


Tisdag 2017-10-10 10:30

Arbetet med att laga läckan har påbörjats. Vi har dock ingen prognos på när det kan vara klart ännu.

Svar på vattenproverna kommer att komma till oss vid ca kl 14 idag. Först då kan vi avgöra om kokningsrekomendationen, för er som har högt belägna fstigheter, står kvar eller om vi kan släppa på den.

Tappställe för dricksvatten finns upprättat vid infarten till värmeverket på Kullön.


Måndag 2017-10-09 14:30

Vattenprover har tagits under dagen och vi kommer att få svar på dessa under morgondagen.

Arbetet med att laga läckan kommer att återupptas i morgon bitti då vi har maskiner som är rätt lämpade för detta jobb.

Alla fastigheter ska ha vatten om än med dåligt tryck, då vi kan utnyttja den ledning som kommer norrifrån i stället.

Tack för visad förståelse.


Måndag 2017-10-09 14:10

Tappstället kommer inom kort att återupprättas vid infarten till värmeverket på Kullön.


Måndag 2017-10-09 12:50

Nu har tappstället för dricksvatten tagits bort eftersom alla nu har återfått vattnet. Men vi rekommenderar fortsatt kokning för er som vet eller misstänker att ni varit utan vatten.


Måndag 2017-10-09

Reparationsarbetet fortsätter och vattenprover har tagits. Vi rekommenderar att du som bor i högt belägna fastigheter och vet eller misstänker att du har varit utan vatten fortsätter att koka vattnet till matlagning, dryck och tandborstning. Om det bubblar och fräser när du öppnar vattenkranen finns det risk för att du varit utan så länge att du behöver koka vattnet.

Vi beklagar de besvär som uppstått.


Söndag 2017-10-08 kl. 14:30

De flesta hushåll ska nu ha fått tillbaka vattnet men högt belägna fastigheter kan fortfarande ha dåligt tryck.

Om du vet, eller misstänker, att din fastighet varit utan vatten eller haft dåligt tryck, rekommenderar vi att du som en försiktighetsåtgärd kokar vatten som ska användas för matlagning, dryck och tandborstning. Vattenprover kommer tas så fort vattnet är tillbaka och rekommendationen att koka vattnet kvarstår tills vi fått tillbaka godkända provsvar. Om du inte varit hemma och inte vet om din fastighet varit utan vatten kan ett tecken vara att vattnet kommer ut stötvis när du vrider på kranen. Läckan har till största delen påverkat högt belägna fastigheter.

Rekommendationen att koka vattnet gäller bara fastigheter som drabbats av avbrottet och tills provsvar kommit och vi återkommer med mer information.

Efter ett reparationsarbete kan det uppstå missfärgat vatten i ledningarna. För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet.

Ett fåtal fastigheter kan fortfarande vara helt utan vatten. Ett tappställe finns upprättat vid Kulladalsvägen 8, mitt emot lekplatsen. För att hämta vatten ber vi dig ta med egen dunk.

Vi beklagar det besvär som läckan innebär för många hushåll.

 

Söndag 2017-10-08 kl. 12:30

Läckan är lokaliserad och reparationer har påbörjats men ännu  har vi ingen prognos för när arbetet är avslutat. Vi beklagar att flera hushåll drabbas av läckan.

 

Söndag 2017-10-08 kl. 12:00

Vattenläckan drabbar stora delar av Vaxholm som är utan vatten eller har dåligt tryck. Lokalisering av vattenledningen pågår men ännu har vi ingen prognos för när arbetet är avslutat. Tappställe finns upprättat vid infarten till värmeverket på Kullön. För att hämta vatten ber vi dig ta med egen dunk.

 

Söndag 2017-10-08 kl 10:00

Tappställe finns upprättat vid infarten till värmeverket på Kullön.

 

Söndag 2017-10-08 kl 08:00

En vattenläcka har uppstått på inkommande vattenledning till Vaxön. När den stängs kommer det finnas risk för dåligt vattentryck på Vaxön.

 

 

Efter arbetet

Efter ett arbete kan det uppstå missfärgat vatten i ledningarna. För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet.