Ekerö

Kokningsrekommendationen hävs

Rapporterat: 07-04-2019 kl. 06:52
Plats: Strandvägen Stenhamra
Status: Arbete avslutat

Uppdatering  2019-04-09 kl 15.30

Vattenproverna visar att vattnet är tjänligt och därmed inte längre behöver kokas. I och med det kan vattnet användas som vanligt igen. Tack för ditt tålamod! Vi beklagar det besvär som kokningsrekommendationen medfört. 

 

Uppdatering  2019-04-09 kl 09.30

Vi inväntar svar på vattenproverna som är tagna ochräknar med att få preliminära provsvar under dagen.


Uppdatering  2019-04-08 kl 08.00

Vattenprover är tagna och skickat till laboratoriet, vi får preliminära provsvar om ca ett dygn. Tills dess rekommenderar vi att du kokar vattnet till mat och dryck. Påverkade områden är delar av Stenhamra,  Sjöhällsvägen, Strandvägen från Soltorpsvägen och västerut mot vattnet, Gnejsvägen, Granitvägen, Vallviksvägen och Stenhuggarbyn. Även Kungsberga, Munsö och Adelsö är påverkade. Detta gäller dig med kommunalt dricksvatten.

 

Vi ber om ursäkt för de besvär som detta medför.

Efter arbetet

Efter ett arbete kan det uppstå missfärgat vatten i ledningarna. För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet, detta är helt ofarligt. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet.


Uppdatering  2019-04-07 kl 22.45

Läckan är lagad och alla skall ha vattnet åter. Men eftersom vattnet har varit avstängt  en längre tid rekommenderar vi kokning av vatten som skall användas till mat och dryck, läs mer här om kokning av dricksvatten: https://roslagsvatten.se/ekero/bra-att-veta-vid-kokningsrekommendation/…

 

 

 


Uppdatering 2019-04-07 kl 16.45

Arbetet med vattenläckan fortgår men är svårare än vi trodde. Vi kommer att fylla på vattenresevoarerna i Kungsberga och Munsö.

Dricksvatten finns att hämta vid vändplan på Herman Palms plan. Medtag eget kärl.


Uppdatering 2019-04-07 kl 09.30

Vattenläcka är lokaliserad och arbetet är påbörjag, abonnenter i Stenhamra/Stockby som har kommunalt vatten berörs av avstängningen. Även abonnenter med kommunalt vatt i Kungsberga kan vara berörda av avstängningen.

Tappställe för dricksvatten finns  uppsatt vid vändplan på Herman Palms plan.


2019-04-07 kl 06:45

En vattenledning på Strandvägen i Stenhamra har gått läck vilket gör att delar av Stockby för närvarande är utan vatten. Vi arbetar med att lokalisera läckan och stänga av den.

Vi arbetar för att få tillbaka vattnet så fort som möjligt. Tappa gärna upp vatten i förväg och se sedan till att alla vattenkranar är stängda medan arbetet pågår.

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär.