Frågor och svar

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Dåligt tryck i kranen på vissa platser i Vallentuna efter läckan

  • Rapporterat: sön, 2019-10-27 21:35
  • Plats: Vallentuna
  • Status: Arbete avslutat
  • Kontakt:

Uppdatering kl. 10.00

Många hör av sig till oss för att berätta att det rinner/sprutar vatten från våra brandposter. Tack! Det uppskattar vi! Anledningen till att det gör det är för att våra tekniker är ute och spolar rent i ledningarna för att bli av med luften.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppdatering 28/10 kl. 06.03

Efter gårdagens läcka har vattnet letts om av vår dricksleverantör Norrvatten. Det innebär dessvärre att fastigheter som är belägna på högre höjder i kommunen får försämrat tryck i kranen- det fräser och bubblar när man spolar i toaletten och i kranen går det inte att spola vatten en längre tid. 

Våra tekniker arbetar med att lufta ventiler i de områden som påverkas, för att få bort luften i ledningarna. Detta är en tidskrävande process som är helt manuell och som har pågått sedan vattnet leddes om under kvällen igår. Förhoppningen är att vattnet ska flyta som vanligt under dagen. Vård, skola och omsorg prioriteras just nu.

Vi beklagar detta och ber om fortsatt tålamod.

 --------------------------------------------------------------------------------------

Uppdatering 22.05

Vattentrycket kommer att återkomma till normalt inom kort missfärgat vatten kan förekomma, detta är inte farligt, spola i flera kranar för att få bort missfärgningen.

Tack för visat tålamod


Vallentuna har varit utan vatten ca 1,5 tmimmar. 

Vattnet leds nu om via andra ledningar vilket innebär att det successivt kommer att rinna i samtliga kranar. Spola gärna kallvatten en stund innan du dricker vattnet. Det är ingen fara att dricka vattnet.

Vattnet kan vara missfärgat, vilket beror på att rost kan ha lossnat. Ibland är vattnet lite vitt, vilket är mikorbubblor som kommit in i vattnet. Båda är helt ofarliga.

Efter avbrottet

För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet, detta är helt ofarligt. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet.

Följ arbetet

2019-10-31 09:25
Arbete avslutat