Frågor och svar

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kokningsrekommendationen hävs

  • Rapporterat: ons, 2020-06-17 12:56
  • Plats: Knivsta
  • Status: Arbete avslutat
  • Kontakt:

Uppdatering 2020-06-25kl. 09.50

Vattenproverna som togs efter arbetet på Margaretavägen visar att vattnet är tjänligt utan anmärkning. Därför hävs kokningsrekommendationen med omedelbar verkan. Tack för ditt tålamod under vårt underhållsarbete.

Under vecka 28 ska arbetet på Margaretavägen avslutas. Under denna vecka kommer därför vattnet att åter stängas av under en begränsad tid och sedan efterföljas med kokningsrekommendation tills dess godkänt vattenprov finns. Mer information om exakt tid och datum kommer att aviseras. Vi beklagar eventuella besvär som detta kan medföra.

---------------------------------------------------------------------------

Uppdatering 2020-06-24 kl.13.10

Med anledning av att arbetet på Margeretevägen drog ut på tiden, togs vattenprover senare än beräknat till laboratoriet. Därför väntas besked inte förrän imorgon torsdag förmiddag den 25 juni och kokningsrekommendationen kvarstår tills dess. Vi beklagar eventuella olägenheter som detta medför.

-----------------------------------------------------------

Vi behöver genomföra ett underhållsarbete på Margaretavägen och behöver därför stänga av vattnet till följande fastighetsnummer: 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 26, 28, 30, 32, 34, 36, 38, 40, 61, 63, 67, 71 och 73. Vattnet stängs av tisdagen den 23 juni mellan kl. 09:00 – 14:00. Efter arbetet är avslutat, utfärdar vi en kokningsrekommendation för vatten som ska användas till mat och dryck. Kokningsrekommendationen gäller till dess vi får ett godkänt provresultat. Dessa förväntas inkomma under sen eftermiddag/kväll den 24 juni.

Kokningsrekommendationen gäller till dess vi får ett godkänt provresultat. Dessa förväntas inkomma under sen eftermiddag/kväll den 24 juni. Du meddelas via sms och informationen läggs även på hemsidan. Vid godkänt vattenprov hävs kokningsrekommendationen omgående

Här kan du läsa mer om kokningsrekommendationer!


Vi beklagar eventuella besvär som detta medför.

SMS-utskick

Ett sms har skickats till de fastigheter som berörts av avstängningen. Om du inte får sms från oss, kan det bero på att ditt telefonnummer inte är registrerat på fastigheten. Du kan enkelt kontrollera och redigera dina uppgifter i registret genom att klicka på länken nedanför.

Här kan du kontrollera/ändra dina uppgifter

Här kan du läsa mer om tjänsten


Efter arbetet 

Efter ett arbete kan det uppstå missfärgat vatten i ledningarna. För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet, detta är helt ofarligt.

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär.

Följ arbetet

2020-07-01 13:18
Arbete avslutat