Knivsta

Vattnet kan användas som vanlig på Margaretavägen och Emil Sjögrens väg

Rapporterat: 01-07-2020 kl. 14:39
Plats: Knivsta
Status: Arbete avslutat

Uppdatering 202-07-08 14.40

Våra kontroller visar att vattnet nu är tjänligt och därmed inte längre behöver kokas. I och med det kan vattnet användas som vanligt igen och vi beklagar det eventuella besvär som ni upplevt.


Uppdatering 14.50

Nu är arbetet slutfört på Margaretavägen och alla ska ha vattnet åter.

Vi påminner om att vi rekommenderar att du kokar vattnet som ska användas till mat och dryck tills dess vi får svar från laboratoriet, det blir i morgon sen eftermiddag.


Uppdatering 2020-07-07 kl 13.50

På grund av förseningar beräknas vattnet att släppas på ca kl 15.

Efter arbetet

Efter ett arbete kan det uppstå missfärgat vatten i ledningarna. För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet, detta är helt ofarligt. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet.

 


Vi påminner om underhållsarbetet på Margaretavägen och behöver därför stänga av vattnet. Vattnet stängs av tisdagen den 7 juli mellan kl. 09:00 – ca. 14:00. Efter arbetet är avslutat, utfärdar vi en kokningsrekommendation för vatten som ska användas till mat och dryck. Kokningsrekommendationen gäller till dess vi får ett godkänt provresultat. Dessa förväntas inkomma under sen eftermiddag/kväll den 8 juli.

 

Kokningsrekommendationen gäller till dess vi får ett godkänt provresultat. Dessa förväntas inkomma under sen eftermiddag/kväll den 8 juli. Du meddelas via sms och informationen läggs även på hemsidan. Vid godkänt vattenprov hävs kokningsrekommendationen omgående

 

Här kan du läsa mer om kokningsrekommendationer!