Frågor och svar

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Brännbackens ÅVC

Öppettider: Idag Stängt

Nitratlösning testas på reningsverket i Margretelund

  • Rapporterat: sön, 2020-10-18 11:30
  • Plats: Margretelunds reningsverk
  • Status: Arbete pågår
  • Beräknat slutdatum: mån, 2020-10-26 15:00
  • Kontakt:

Måndagar och torsdagar kommer slambilen till Margretelunds reningsverk för att hämta slam. Vi beklagar att det under den här tiden kan komma att spridas en illaluktande doft, denna är inte farlig att inandas. För att komma till rätta med lukten, provar Roslagsvatten att tillsätta en nitratlösning till slammet under kommande tio dagarna med start nu på måndag 19 oktober.

Denna lösning brukar vanligtvis användas för att minska lukten från avloppsvatten, men som nu ska provas direkt i slammet. 

Du som bor i närheten av reningsverket, ber vi kontakta oss via kommunikation@roslagsvatten.se för att återkoppla till oss hur den nya åtgärden upplevs och om den får någon effekt. Effekten kan tidigast märkas av från torsdag den 22 oktober.

Utöver denna åtgärd pågår en utredning där olika möjligheter för att minska lukten från slamhanteringen utreds. Miljönämnden i Österåker har gett Roslagsvatten tid till den sista oktober att ta fram en åtgärdsplan. Vi vet ännu inte vilka åtgärder som kommer att föreslås, eftersom den genomförs av externa konsulter. Detta får till följd att vi heller inte vilken tid som kommer att behövas för att genomföra åtgärderna.

-Vår förhoppning är att vi kan se en effekt vid slamtömningen redan på torsdag i nästa vecka. Även om risken för ökad lukt har bedömts som låg, kommer försöket att avbrytas om så sker, säger Frida Österdahl, enhetschef verksamhetsstöd.

Följ arbetet

2020-10-19 07:47
Arbete pågår