Ekerö

Vattenläcka på Växthusvägen - vattnet åter

Rapporterat: 08-02-2021 kl. 16:42
Plats: Ekerö
Status: Arbete avslutat

Uppdatering 9/2 2021

Reparationsarbeten av vattenläckan på Växthusvägen är nu avslutade och vi beklagar eventuella besvär som avstängningen kan ha orsakat. Efter ett arbete kan det uppstå missfärgat vatten i ledningarna. För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet, detta är helt ofarligt.

Driftpersonalen på Ekerö tackar alla boende som varit hjälpsamma och förstående.

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär.


Uppdatering 21.45

Vi avbryter arbetet med vattenläckan och återupptar det i morgon bitti. Det kan finnas lite vatten i kranen så om du har möjlighet, så tappa upp vatten. Tappställe för dricksvatten finns uppsatt i korsningen Växthusvägen - Närlunda Gårdsväg. Medtag eget kärl. Se till att tappstället är skyddat från frysning när du lämnar.

Tack för visad förståelse.


Vi måste genomföra ett akut reparationsarbete på Växthusvägen. Vi beklagar att vi därför måste stänga av vattnet till fastigheter på Växthusvägen 1-22 vi har just nu ingen prognos på när arbetet kan vara klar men vi arbetar för att få tillbaka vattnet så fort som möjligt. Tappa gärna upp vatten i förväg om du har möjlighet och se sedan till att alla vattenkranar är stängda medan arbetet pågår.

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär.

Efter arbetet

Efter ett arbete kan det uppstå missfärgat vatten i ledningarna. För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet, detta är helt ofarligt. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet.