Frågor och svar

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SMS-tjänst

Vi använder en sms-tjänst för att informera om driftstörningar. Systemet skickar ett sms till din mobiltelefon med viktig information från oss.

Vi använder funktionen för att skicka störningsinformation i de kommuner där vi ansvarar för VA-ledningarna eller avfallshanteringen. Bor du i Österåker, Vaxholm, Knivsta, Vallentuna eller Ekerö kan du alltså få störningsinformation av oss på mobilen.

Viktigt om du vårdas hemma

Denna funktion kan vara särskilt viktigt för dig som exempelvis vårdas för en allvarlig sjukdom i hemmet och av den anledningen är beroende av dricksvatten.

Flera telefonnummer kan registreras. Telefonnummer till exempelvis vårdpersonal och hemtjänst kan också läggas in. När telefonnumret finns i vårt system behöver du inte göra något mer. Meddelandet skickas via systemet till den som berörs av driftstörningen.

Även verksamheter som vill ha information bör registrera ett eller flera nummer för att nås av information på ett effektivt sätt. 

Registrera ditt telefonnummer för att få sms

Om du inte får sms från oss kan det bero på att ditt telefonnummer inte är registrerat på fastigheten. Du kan enkelt kontrollera och redigera dina uppgifter i registret. 

Vårt register är i huvudsak baserat på data från Bisnode, men det innehåller också data som kommuninvånarna själva lagt till. Vi lämnar inte ut uppgifterna till någon annan.

Fler kanaler för vår information

Ett meddelande via telefonen skickas ut så fort vi känner till driftstörningen, men löpande information medan vi arbetar med störningen finns på hemsidan. Ibland informerar vi även via radio för att nå ut med störningsinformation som berör stora områden.

Vi lägger även ut viss störningsinformation på vår Facebooksida. Följ oss gärna på Facebook för ta del av information som kan vara bra att veta.

Här kan du kontrollera/ändra dina uppgifter

 

Här kan du läsa mer om tjänsten

Länk till vår Facebooksida