Frågor och svar

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Eriksö ÅVC

Öppettider: Idag Stängt

Småhus

(villa, radhus och del i parhus)

Roslagsvatten är glada över att få sköta avfallshämtningen i din kommun! Ditt hushållsavfall hämtas av ett företag som är upphandlat av oss. Om du har synpunkter på din sophämtning är du alltid välkommen att höra av dig till vår kundservice.

Basutbud - Restavfall och matavfall

För dig som har villa eller radhus på fastlandet, eller på öar med bro-eller färjeförbindelse, ingår följande i den obligatoriska soptaxan:

  • Hämtning, transport och behandling av restavfall och matavfall
  • Tillgång till Eriksö Återvinningscentral för grovavfall, farligt avfall med mera.

Du kan också beställa extra tjänster vid enstaka tillfällen, som exempelvis hämtning av vitvaror, extra tömning av soptunnan och tvätt av soptunnan. För dessa tjänster betalar du en engångskostnad. Du är välkommen att kontakta vår kundservice för att beställa en tjänst.

Här hittar du prisuppgifter för samtliga tjänster

Välj mellan olika abonnemang

Är du permanentboende och sorterar ut ditt matavfall, kan du välja mellan att få ditt avfall hämtat 13 eller 30 gånger per år. Är du fritidsboende och sorterar ut matavfallet kan du välja ett abonnemang med hämtning 8 eller 17 gånger per år.

Du kan också välja olika storlekar på den gröna soptunnan. Från 140 liter till 370 liter. På matavfallstunnan finns bara en storlek, 140 liter. Genom att källsortera ordentligt och slänga mindre i den gröna tunnan, kan du minska din avfallskostnad ganska rejält.

Om du har hämtning 30 gånger per år och tömning udda veckor, så har du sommarhämt­ning vecka 25-33.

Om du har tömning jämna veckor så sker sommarhämtningen vecka 26-34.

Det innebär att avfallet hämtas varje vecka under den perioden.

Placering av tunnan

Ställ tunnan vid tömningsplatsen med draghandtaget utåt. Då kan personalen lätt rulla den till bilen. Ställ den gärna på en plan, hård yta.