Vaxholm

Vattenläcka, Resarö

Rapporterat: 04-02-2018 kl. 00:30
Plats: Ytterbyvägen, Resarö
Status: Arbete avslutat

 

4/2 kl 00:30

Läckan är nu lagad och vatten påsläppt.

Efter ett arbete kan det uppstå missfärgat vatten i ledningarna. För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet, detta är helt ofarligt. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet

 

Uppdatering 3/2 kl. 17.30

Vi har en vattenläcka som påverkar hushåll på Ytterbyvägen, Bygårdsvägen, Sjöviksvägen och Tvärvägen. Vattnet är avstängt och reparationsarbete pågår vilket medför att berörda hushåll är helt eller delvis utan vatten.

Den trasiga rördelen är nu framgrävd men då ett stort arbete återstår ber vi de boende att inte räkna med att vattnet är tillbaka förrän tidigast i morgon bitti. Vi beklagar det besvär som detta innebär.

Vi arbetar för att få vattnet tillbaka så fort som möjligt - se till att alla kranar i fastigheten är stängda under arbetet. Ett tappställe där du kan hämta dricksvatten finns uppställd på Tallholmsvägen, mittemot nr 13.

Tack för visad förståelse!

Efter arbetet

Efter ett arbete kan det uppstå missfärgat vatten i ledningarna. För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet.