Vallentuna

Uppdatering vattenavstängning kl. 17.25 : kokningsrekommendationen hävs med omedelbar verkan

Rapporterat: 30-04-2020 kl. 12:07
Plats: Vallentuna
Status: Arbete avslutat

Uppdatering 9/5 17.25

Provresultaten visar att vattnet är tjänligt och därmed hävs kokningsrekommendationen med omedelbar verkan. Tack för ditt tålamod under vattenavstängningen och under den efterföljande kokningsrekommendationen.

 

-----------------------------------------------------

 

Uppdatering 9/5 14.40

Vi väntar fortfarande på provresultat på de vattenprover som togs igår efter underhållsarbetet. Vi återkommer så fort vi får besked.

Tack för ditt fortsatta tålamod.

 


Uppdatering 8/5 11.00

Arbetet är nu klart och alla ska ha vattnet åter.

Eftersom detta underhållsarbete innebär att ledningar står trycklösa under en begränsad tid, rekommenderar vi att du kokar vatten som ska användas till mat och dryck. Kokningsrekommendationen gäller tills dess godkända vattenprover är tillgängliga. Ett preliminärt provresultat förväntas under eftermiddagen lördagen den 9/5. Detta innebär att kokningsrekommendationen kan komma att hävas under lördag eftermiddag och i annat fall troligen under måndagen.  Läs mer om kokningsrekommendationer på vår hemsida https://roslagsvatten.se/kokningsrekommendation

 


Uppdatering 7/5 kl. 09:00

Arbetet som planeras att genomföras, påverkar dig som är påkopplad på kommunalt vatten och avlopp. Området som påverkas är de som ligger efter Ormsta, dvs Molnby, Lindholmen och områden mot Kårsta (inklusive Kårsta).

 

Brev har skickats till berörda fastighetsägare och för de som är kopplade till sms-tjänsten, har även sms skickats ut. Har du inte fått ett brev, påverkas du inte av avstängningen.

 

--------------------------------------------------

Det arbete som var planerat att genomföras natten mellan den 23/4 - 24/4, genomförs istället natten mellan 7/5 - 8/5 mellan kl. 23.00 - 05.00. Arbetet berör dig som har kommunalt vatten i områden norr om Ormsta upp mot Kårsta. 

 

Eftersom detta underhållsarbete innebär att ledningar står trycklösa under en begränsad tid, utfärdar vi en kokningsrekommendation. Kokningsrekommendationen gäller tills dess godkända vattenprover är tillgängliga. Ett preliminärt provresultat förväntas under eftermiddagen lördagen den 9/5. Detta innebär att kokningsrekommendationen kan komma att hävas under lördag eftermiddag och i annat fall troligen under måndagen.  Läs mer om kokningsrekommendationer på vår hemsida https://roslagsvatten.se/kokningsrekommendation

 

Före arbetet

Passa på att tappa upp några flaskor eller kannor med dricksvatten och förvara i kylskåpet så slipper du börja med att koka vatten direkt på morgonen.

 

Efter arbetet

Efter ett arbete kan det uppstå missfärgat eller vitt (skummigt) vatten i ledningarna. För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet, detta är helt ofarligt. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet. Luft i ledningarna kan också medföra att det låter (spottar och fräser) från kranen när luften trycks ut av vattnet, fortsätt bara att ha kranen öppen tills vattnet kommer.

  

När kokningsrekommendationen upphävs

När analysresultat är erhållna som bekräftar god vattenkvalitet upphävs kokningsrekommendationen av Roslagsvatten. Information om detta läggs då på Roslagsvattens hemsida roslagsvatten.se/vallentuna och sms-utskick görs till de som har registrerat sig för denna informationstjänst hos Roslagsvatten.

 

Få sms direkt till din mobil!

Vi använder en sms-tjänst för att informera om driftstörningar. Systemet skickar ett sms till din mobiltelefon med viktig information från oss. Registrera ditt telefonnummer för att få sms.

 

Om du inte får sms från oss, kan det bero på att ditt telefonnummer inte är registrerat på fastigheten. Du kan enkelt kontrollera och redigera dina uppgifter i registret. https://roslagsvatten.se/sms-tjanst/586

 

Du kan läsa mer på www.roslagsvatten.se/vallentuna eller hör av dig till vår kundservice på

08-540 835 00.

 

Information har gått ut via sms och brev till de som har kommunalt vatten i området som berörs.

 

Vi beklagar eventuella besvär som detta medför.