Nu kan du panta på Brännbackens ÅVC

Nu kan du panta snabbt, smidigt och nästintill kladdfritt på Brännbackens återvinningscentral. Den nya pantautomaten – Pantamera Express – är till för dig som vill panta mycket på en gång. Du tömmer din säck med pant i ett fack, och låter maskinen sortera och räkna panten. Sedan kan du välja mellan olika sätt att få din pant utbetald.

Undersökningar har visat att stora mängder pant hamnar i metall- och plaståtervinningen varje år. Med en ny maskin och ett nytt samarbete vill nu Returpack/Pantamera och Roslagsvatten göra det lättare att göra rätt. Du kan alltså i fortsättningen ta med dina pantförpackningar till Brännbackens ÅVC så ser vi till att de återvinns på bästa sätt samtidigt som du får ut den pant du har betalat.

Smidigt för storpantaren
I den nya maskinen tömmer du hela säcken med pant i ett fack. På bara ett par minuter sorterar och räknar automaten ett hundratal förpackningar. När det är klart väljer du hur du vill få panten utbetald.

Välj utbetalningslösning
När du pantar i Pantamera Express kan du välja att få panten utbetald till ditt PayPal-konto eller via Kuponginlösens värdekuponger som du kan handla för i de flesta dagligvarubutiker i hela Sverige (ej Lidl och Netto). Den gäller i 1 år och hela värdet måste användas på en och samma gång när man handlar. På Brännbackens återvinningscentral kan du också välja att skänka din pant till Rädda barnen eller Håll Sverige rent. 

  • Vi är glada att kunna erbjuda den här typen av pantautomat i samarbete med Pantamera. Det är smidigt att kunna ta med sin pant när man ändå kommer till återvinningscentralen.I förlängningen innebär det förhoppningsvis mindre antal körda kilometer och därmed en win win för både vår kund och miljön, säger Peter Nyström, avfallschef på Roslagsvatten.

Förra året pantade åkersbergaborna 8 865 174 förpackningar per person. Med den nya Pantamera Express hoppas vi att ännu fler väljer att panta mera!