Ekerö

Vattenavstängning i delar av Stenhamra - arbetet är klart.

Rapporterat: 21-11-2018 kl. 14:05
Plats: Stenhamra, Ekerö
Status: Arbete avslutat

Uppdatering 2018-11-23 kl. 21.00

Nu är arbetet avslutat och vattnet finns återigen i kranarna. Vi beklagar att arbetet har dragit ut på tiden. 

Efter arbetet

Efter ett arbete kan det uppstå missfärgat vatten i ledningarna. För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet, detta är helt ofarligt. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet.

Uppdatering 2018-11-23 kl. 18.16

Nu finns en vattentank uppställd i korsningen Apelvägen och Silvavägen. Ytterligare en vattentank är på väg till Svartsjö och kommer att placeras i korsningen Igelviksvägen och Bivråksvägen inom 20 minuter, ca kl. 18.40. Medtag eget kärl. Tappstället invid Stenhamraskolan finns fortsatt kvar.

Tack för ditt tålamod!

 

Uppdatering 2018-11-23 kl. 15.50

 

Vi beklagar att vi måste fortsätta arbetet med vattenledningen fram till ca kl.20.00/21.00 ikväll fredag. Vi arbetar med att få ut vattentankar utanför området i Stenhamra. Vi återkommer med mer information om plats och tidpunkt då de står uppställda. Ett sms kommer att skickas till de som finns registrerade i våra system med information. Även hemsidan kommer att uppdateras.

Vi ber om ursäkt för det besvär detta orsakar.

Uppdatering 2018-11-23 kl. 10.00

Förtydligande vilka områden som berörs :

  • Apelvägen 13 och uppåt
  • Samtliga fastigheter på Melbavägen, Hampusvägen, Morellvägen och Renettvägen.
  • Samtliga fastigheter i Skå-Väsby, Svartsjö, Degerby och Johannesberg påverkas även av vattenavstängningen.

Tappställe upprättas invid Stenhamraskolan (vid vändplanen) under tiden vattnet är avstängt. Medtag eget kärl.

Vi beklagar att informationen har varit knapphändig. 

---------------------------------------------------------

Uppdatering 2018-11-22 kl 14.50

Vi måste tyvärr stänga vattnet i Stenhamra, Apelvägen. Färingsövägen upp till Lisselby, för dig som har kommunalt vatten, i morgon 23/11 mellan kl 11.00 till ca 16.00. Vi jobbar på att få vattnet tillbaka så fort som möjligt. Tappa gärna upp vatten i förväg för eget bruk.

Vi ber om ursäkt för besvär som uppstår


Uppdatering 2018-11-21 kl 16.30

Vi måste tyvärr stänga vattnet igen, för dig med kommunalt vatten, i morgon 22/11 kl 11.00 till 12.30. Tappa gärna upp vatten i förväg för eget bruk.

Vi ber om ursäkt för besvär det skapar.

Efter arbetet

Efter ett arbete kan det uppstå missfärgat vatten i ledningarna. För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet, detta är helt ofarligt. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet.


Vi behöver genomföra ett underhållsarbete i ditt område i Stenhamra för dig som har kommunalt vatten. Vi måste stänga vattnet en kort stund. Det innebär att under eftermiddagen/kvällen idag 21/11 kan det förekomma missfärgat vatten, för dig som har kommunalt vatten. För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet, detta är helt ofarligt. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet.

 

SMS-utskick

Ett sms har skickats till de fastigheter som berörts av avstängningen. Om du inte får sms från oss, kan det bero på att ditt telefonnummer inte är registrerat på fastigheten. Du kan enkelt kontrollera och redigera dina uppgifter i registret genom att klicka på länken nedanför.

Här kan du kontrollera/ändra dina uppgifter

Här kan du läsa mer om tjänsten

Reparationsarbeten av vattenläckan på [adress] är nu avslutade och vi beklagar eventuella besvär som avstängningen kan ha orsakat. Efter ett arbete kan det uppstå missfärgat vatten i ledningarna. För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet, detta är helt ofarligt.

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär.