Frågor och svar

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Eriksö ÅVC

Öppettider: Idag

Vattenläcka Vaxholm

  • Rapporterat: tors, 2018-12-06 21:55
  • Plats: Vaxholm
  • Status: Arbete avslutat
  • Beräknat slutdatum: ons, 2018-12-12 16:00
  • Kontakt: Peter Fransson

Läckan är lagad och trycket är åter till det normala.


2018-12-07 15:30

Reparationsarbetet pågår och vi återkommer så fort vi har annan information.

Missfärgat vatten kan förekomma då vi ändrat på vattnets flödesriktning. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet, detta är helt ofarligt. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet.


2108-12-06 21:30 Under torsdagskvällen uppstod en vattenläcka på Norrvattens huvudledning som förser hela Vaxholm med vatten. Norrvatten håller för tillfället på med att stänga läckan för att under morgondagen påbörja reparationsarbetet, vi kommer att uppdatera med prognos under morgondagen när Norrvatten har schaktat ner till ledningen och har fattat sig en uppfattning vilken typ av läcka det är.

Under renoveringstiden så kommer Vaxholm att få sitt vatten genom en rundmatning som kommer ifrån Österåker, men ledningen mindre än den ordinarie ledningen vilket innebär att vid hög förbrukning så kan abonnenter som bor långt ut på ledningsnätet eller vid högpunkt få sämre tryck i ledningarna. Även brunt vatten kan förekomma då vi ändrar på vattnets flödesriktning. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet, detta är helt ofarligt. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet.

 

Följ arbetet

2018-12-10 09:26
Arbete avslutat