Vallentuna

Godkända vattenprover efter tidigare vattenläcka i Lindholmen m. fl.

Rapporterat: 20-12-2017 kl. 15:30
Plats: Vallentuna
Status: Arbete avslutat

Uppdatering 2017-12-21 09:45

Resultat från laboratoriet visar att vattnet nu är säkert att använda som vanligt. Du behöver inte längre koka vattnet innan användning.

Tack för visad förståelse!


Uppdatering 2017-12-20 15:30

Vi rekommenderar fortfarande alla som bor i det område som drabbades av vattenläckan att fortsätta koka vattnet innan det används för exempelvis matlagning, dryck och tandborstning. Svaren på de prover som skickats in till laboratorium för analys förväntas komma tillbaka under torsdagen. Vi återkommer med resultatet på provsvaren så fort de kommit.

 

Uppdatering 2017-12-20 06:00

Läckan som främst drabbade Ekskogen, Kårsta, Lindholmen och Frösunda i Vallentuna är nu lagad och vattnet är tillbaka.

Vi beklagar störningen och allt merarbete som det medfört.

Efter arbetet

Efter den stora läckan finns en risk att vattnet kan vara förorenat av bakterier. Vi rekommenderar alla i området att koka vattnet innan det används för exempelvis matlagning, dryck och tandborstning. Det räcker med att värma vattnet tills det kokar för att bakterierna ska dö. Vattenprover kommer tas omgående och rekommendationen att koka vattnet kvarstår tills vi fått tillbaka godkända provsvar. Rekommendationen att koka vattnet gäller bara dig som drabbades av läckan och var utan vatten.

Rekommendationen att koka vattnet gäller bara fastigheter som drabbats av avbrottet och tills provsvar kommit och vi återkommer med mer information.

Efter ett arbete kan det uppstå missfärgat vatten i ledningarna. För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet.


Uppdatering 2017-12-19 19:30

Påfyllning av dricksvatten vid tappställen sker regelbundet, vi beklagar att vattnet hunnit ta slut vid till exempel Lindholmen station och Gustav Vasaskolan.

Reparationsarbetet av vattenläckan pågår fortfarande och vi arbetar för att vattnet ska komma tillbaka i ledningarna så fort som möjligt.

  

Uppdatering 2017-12-19 15.00

Tappställen för dricksvatten kommer att finnas på följande platser:

Lindholmen station

Lindholmen Gustav Vasaskolan

Ekskogen station

Frösunda station

Kårsta torg

Roslagsstoppet

Glöm inte att ta med något att ta hem vattnet i, t ex en liten dunk eller petflaskor.


Uppdatering 2017-12-19 12.30

Just nu har vi en stor vattenläcka i Vallentuna, de områden som påverkas är Lindholmen Frösunda, Ekskogen, Kårsta och Roslagsstoppet.

Läckan är lokaliserad och vi gör vårt bästa för att åtgärda den så fort som möjligt. Tappställen kommer upprättas under eftermiddagen och meddelande om var de finns kommer här på hemsidan. Vi har ännu ingen prognos för när läckan kan vara lagad.

När vattnet kommer tillbaka finns en risk att det kan vara förorenat av bakterier. Vi rekommenderar alla i området att koka vattnet innan det används för exempelvis matlagning, dryck och tandborstning. Det räcker med att värma vattnet tills det kokar för att bakterierna ska dö. Vattenprover kommer tas så fort vattnet är tillbaka och rekommendationen att koka vattnet kvarstår tills vi fått tillbaka godkända provsvar.

Rekommendationen att koka vattnet gäller bara fastigheter med kommunalt vatten som drabbats av avbrottet och tills provsvar kommit och vi återkommer med mer information.

Vi beklagar störningen och tackar för er förståelse.


 

SMS-utskick

Ett sms har skickats till berörda hushåll. Om du inte får sms från oss kan det bero på att ditt telefonnummer inte är registrerat på fastigheten. Du kan enkelt kontrollera och redigera dina uppgifter i registret genom att klicka på länken nedanför.

Här kan du kontrollera/ändra dina uppgifter

Här kan du läsa mer om tjänsten